Skip to content

Yumemiru - Reise- og destinasjons blogg

Reise- og destinasjons blogg

Verdens deiligste mat

Noe mat spiser du for å overleve, mens noe rett og slett er kriminelt godt. Under finner du mat som virkelig er verdt å reise verden rundt for å fråtse i.

Massaman curry, Thailand

Helt klart kongen av curry, og kanskje også kongen av all mat. Sterk, kokos, søt og velsmakende.  Smakskombinasjonen har større personlighet et Thailandsk folkevalg. Denne deilige retten på hvert gatehjørne i smilenes land.

Sushi

Sushi er den mest populære japanske retten utenfor Japan, og er også en av de mest populære rettene i Japan selv. Japanerne spiser som regel sushi for å markere spesielle anledninger.

Pekingand, Kina

Helstekt pekingand er må prøves av alle som besøker Beijing. Pekingand er en av de mest populære matrettene I Kina og regnes for å være en av  de beste gourmetrettene I Beijing.  Anden har en tradisjonsrik historie som strekker seg hele 600år tilbake I tid. Den har også opparbeidet seg annerkjennelse på verdensbasis pga. den fristende gyllenbrune fargen, det sprøstekte skinnet og møre kjøttet.

Kylling Muamba, Gabon

Muamba de galinha er en krydret angolsk kyllingrett, smaksatt med frukten fra den Vest-Afrikanske  Dendémpalme og pyntet med gresskarbiter og okra. Den skikkelige oppskriften krever kylling, chili, hvitløk, tomat, salt og pepper, okra og palmesmør.

Pizza fra Napoli, Ialia

Pizzaen er laget av enkle, men ferske ingredienser: basisdeig, rå tomater, fersk mozzarella, fersk basilikum og olivenolje. Du får ingen fancy ingredienser her. På en skikkelig napolitansk pizza bør det være med saus enn ost. Dette fører til at midten av pizzaen ofte blir litt bløt, og pizzaen egner seg derfor dårlig til å serveres som tradisjonelle pizzastykker.

Croissant, Frankrike

Frankrike er viden kjent for sine franske croissanter. Merkevaren er like gjenkjennelig som Eiffeltårnet og bereten som franske ikoner. De aller fleste vet at croissanten er en franske delikatesse og den er elsket i alle former; bar, med sjokolade, ost og skinke, syltetøy og mer…

No comments yet.

Leave a Reply

SidebarComments (0)